Corporate Yoga

Continuous improvement is better than delayed perfection

Daleko smo napredovali od dana kada su korporativni wellness programi smatrani luksuzom, a ne potrebitim. Zapravo, dobrobit zaposlenika postala je strateški imperativ za većinu organizacija širom svijeta, i to ne bez razloga.

Kako wellness na radnom mjestu postupno postaje norma, poslodavci širom svijeta nude kreativne i sveobuhvatne sadržaje kako bi se postigla stvarna razlika u zdravlju zaposlenika i, što je još važnije, motivaciji.

Studija Nacionalne Poslovne Grupe za Zdravstvo (The National Buisness Group on Health) otkriva da postoji trend ka poboljšanju programa na licu mjesta usmjerenih na upravljanje stresom holističkim programima.

Gotovo oko 50% korporativnih troškova zdravstvene zaštite povezano je načinom života i stoga ih je moguće spriječiti. Organizacije ne samo da žele potrošiti na liječenje, već i ulagati u prevenciju i dobro zdravlje. Upravo je u tom pogledu drevna znanost joge pronašla prednost u korporacijskom svijetu kao sveobuhvatni wellness privilegij, koji zamjenjuje sva druga ulaganja u zdravstvo.

Sve veći broj tvrtki otkriva da je pružanje joge svojim zaposlenicima jeftina, preventivna i holistička zdravstvena mjera, što disciplinu čini odjekujućim uspjehom kod ljudskih resursa koji traže strateški povrat od svojih wellness ulaganja. Redoviti vježbači joge istaknuli bi da brojne prednosti uključuju emocionalnu ravnotežu, poboljšanu snagu, fleksibilnost, ravnotežu i posturalno usklađivanje.

U upravnim dvoranama tvrtki; Joga dodaje dimenzije poput smanjenja stresa, energetskog poboljšanja, pojačane kreativnosti, fokusa i iscjeljenja za zaposlenike te praktičnosti i povećane produktivnosti za poslodavca.

Joga nije samo sposobnost izvođenja kompliciranih poza i pokreta. To je holistički pristup tjelesnom i mentalnom zdravlju, kao i čovjekovoj dobrobiti i osobnom rastu.

Korporativna joga prošireni je koncept mirnog rada usred užurbanog korporativnog okruženja. Međunarodno izvješće Svjetske Zdravstvene Organizacije otkriva da je depresija bolest koja onemogućava uspješno poslovanje poduzeća, a koja je na drugom mjestu nakon kardiovaskularnih bolesti.

Dugi sati, višestruki zadatci, snažna konkurencija, rigorozna putovanja na posao, neredovite prehrambene navike, sjedeći poslovi za stolom te loše držanje u sjedećem položaju, sve zajedno stvara grupu visoko naglašene, neučinkovite, a time i očajne radne snage.

Joga također pomaže u jačanju morala i međuljudske komunikacije- što za poslodavca znači smanjenje prepirki u poslovnom okruženju ili nezadovoljnih pojedinaca, borbe za moć ili prljave politike.

Postoje uvjerljivi dokazi koji idu u prilog činjenici da pružanje čak i jednog sata joge u tjednu dovodi do uočenih promjena u ponašanju zaposlenika pomažući im da bolje upravljaju stresom, poboljšavaju jasnoću i kreativno razmišljanje, poboljšavaju komunikacijske vještine, njeguju vodstvo, timski rad i povećaju ukupnu učinkovitost na radnom mjestu.

Joga bilo gdje, bilo kad

Jedan od bitnih razloga za uključivanje joge u wellness rutinu vaših zaposlenika je lakoća s kojom se korporativni program joge može sprovesti s bilo kakvim resursima. Jedina oprema potrebna za sat joge su prostirke (karimati) te voljni sudionici sa snažnom željom za zdravijim, ispunjenijim životom. Joga se može izvoditi gotovo bilo gdje, poput konferencijske sobe ili prazne blagavaonice.

Što morate imati na umu prilikom razvijanja korporativnog programa joge:

  • Procjenite interes zaposlenika kako bi se osigurao dovoljan broj zainteresiranih. To biste mogli utvrditi slanjem mail-a i traženjem od zaposlenika da potvrde prisutstvo ili pošalju izraz interesa.
  • Iako je moguće prihvatiti učinkovite poze joge čak i u 15-minutnoj dinamici, 45-60 minutna predana vježba najbolje djeluje.
  • Na kraju, korporativna joga je dizajnirana za povećanje dobrobiti za optimalno zdravlje, produktivnost i performanse zaposlenika, stoga ju treba učiniti dostupnom ljudima na svim razinama i ponuditi u sigurnom i ugodnom okruženju.

Ukoliko ne raspolažete svojim prostorom, program se može održavati u dvorani STUDIO u Ilici 47. Cijena je tada uvećana za najam dvorane.

Info o voditeljici: https://studiomix.hr/tjelesno-orijentirana-terapija/

Info i prijave: studio.mix.zg@gmial.com

mob: 092 2155 358

NAMSTE

Share your thoughts

en_USEnglish
hrCroatian en_USEnglish